Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2010 15:50 - Котката, Прозореца и Западният вятър
Автор: enyo Категория: Лични дневници   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.06.2012 16:20


Не знам какъв е коефициента (кофи цента, както казваше една моя преподавателка) на огъване на битовите стъкла, но всеки път, когато задуха западняка и подлага на тест гъвкавостта на прозореца на спалнята ми. Лежа и си мисля дали следващия порив ще е последен за стъклото и дали стаята няма набързо  да бъде предекорирана с лъщящи стъкла навсякъде, включително и няколко по босите ми крака.

Може пък да е красиво !
       Винаги съм искал диско кълбо в спалнята :)

Опитвам се да заспя но къде ти – на няколко метра дебне частният ми апокалипсис. Да взема да си пусна  “Камъните падат” та да стане картинката пълна. Както е добре известно това парче е от официалния саундтрак на филма “Армагедон”.

Направо си представям как подета от вятъра котка се бухва в стъклото и гъвкаво се приземява на леглото с ефектен троен аксел като на Тринити от Матрицата.

 Това допускам и да съм го сънувал само.

(Какво ли ще каже Фройд по темата ?  Но да не се отклонявам повече.)

Вместо да се счупи, прозорчето се оказва достатъчно гъвкаво и под напора на вятъра да огъне дограмата, която явно също е ужасно гъвкава :)

Ужасен трясък, течението на своя глава отваря и затваря  вратите в произволен ред. Може и да е точно определена последователността но точно тогава не обърнах чак толкова внимание. За мое учудване това, което спасява прозореца от кончината му е тъъъничкото перденце, което се заплита в горния му край.

Корниза се вади от едната страна но пада върху прозореца и спира устрема му към стената.

Бавно отварям очи , убеждавам се, че не сънувам и с бодра стъпка затварям прозореца, закачам корниза, оправям перденцето и разни там неща, кукички някакви, дето го държат.

За най - сигурно връзвам дръжката на прозореца с две свински опашки и след има-няма  3 часа успявам спокойно да заспя. Точно преди да звънне алармата, но това е друга приказка и ще бъде разказана друг път.

Вече ще внимавам винаги да имам със себе си  най – добрите приятели на мъжа : тел, тиксо и свински опашки.

Дори и на нощното шкафче!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: enyo
Категория: Лични дневници
Прочетен: 88948
Постинги: 69
Коментари: 32
Гласове: 50
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930