Задължения на персонала на бирария “Big Mother Fucker Fellow” (BMFF)
за длъжността “барман”
1. Общи положения.
1.1. На работа в бирария BMFF се назначават лица с приятен външен вид и сексуално неангажирани.
1.2. Служителите са длъжни да се явяват на работа в точно определения час и по възможност в трезво състояние. Закъснения или отсъствия от установения график се допускат единствено след разрешение на управителя, собственика на заведението или поради ненормално тежък махмурлук.
1.3. Работното облекло трябва да е чисто и без петна от бира или повръщано. В противен случай служителят се отпраща, за да се преоблече и да си отспи.
1.4. На работа се допускат само бармани с валидни здравни книжки, задължително заверени от токсиколог на същия ден.
1.5. Бармана е материално – отговорно лице и отговаря финансово за стоката с която работи. Демек – пийте умерено!
1.6. Бармана трябва да познава перфектно асортимента на заведението, вида, съставките, и качеството на напитките, както и от кое колко може да носи.
2. Процедури преди започване на работа с клиенти.
Преди започване на работа с клиенти бармана извършва дейности, имащи за цел хигиенизиране и привеждане в приличен външен вид и избистряне на мозъчните функции.
2.1. Полива тревните площи с цел отмиване на повръщаното от клиентите и персонала предната вечер.
2.2. Включва кафе машината и ледогенератора.
2.3. Пие тройно късо без захар с лед на главата.
2.4. Включва рекламните табла и проверява дали ги вижда двойни.
2.5. Дава проба от кръв и урина като доказателство за подобрение на състоянието си.
2.6. Проверява и зарежда бара с необходимите консумативи за работа: три до пет патрончета под бара (ей така, за всеки случай); салфетки; попивателни кърпи; антипухмелин и махмурлек.
2.7. Проверява наличните стоки и информира сервитьорките какво и колко е изпил предната вечер за да знаят какво има в наличност.
3. Работа с клиенти.
3.1. Бармана е длъжен максимално бързо да изпълни поръчката на сервитьора, без да залита или да пие от чашите на клиентите.
3.2. От бара се издават единствено и само напитки, надлежно тествани за токсичност в произволно количество.
3.3. По време на работа бармана е длъжен постоянно да се грижи чашата му и тази на шефа постоянно да е пълна и айрана да е студен.
3.4. При нужда бармана помага на сервитьорите в пиенето и друсането на мляко за айрана.
4. Процедури при приключване на смяната.
4.1. Отсервиране на всички маси и доизпиване на оставения от клиентите алкохол.
4.2. Измиване на повръщаното по масите и под тях и ароматизиране на въздуха в и около заведението.
4.3. Изхвърляне на боклука и припаднали под масите пациенти на определените за целта места.
4.4. При съпротива от страна на обитателите на подмасовото пространство се препоръчва използването им за помитане на прилежащите към района на заведението площи пред и около обекта.
4.5. Размразяване и основна проверка на качествата на напитките в хладилниците чрез дегустация в произволно количество в следната последователност:
Неделя – хладилник с ракии;
Понеделник – хладилник с водка, джин и др.;
Вторник – хладилник с уиски;
Сряда – хладилник с вина;
Четвъртък – хладилник с бири;
Петък – хладилник с мастика, мента и айран;
Събота – хладилник по избор.
5. Мотиви и санкции.
5.1. Мотиви.
За постигнато среднодневно алкохолно опиянение под 0.9 промила в продължение на поне три последователни дни – една голяма ракия по избор.
5.2. Санкции.
За припадане по време на работа, повръщане върху клиенти или чупене на пълни бутилки – 2 часа без водка!
За системно нарушаване на правилника – три дни само на бира!
НАЗДРАВЕ !
31.05.2012 10:10